Menjauh.
Bukan sebab benci. Tapi merasakan semua orang memerlukan masa untuk diri masing-masing. To hurt and to be hurt, those are two different things. To hurt, you need just your own will. And to be hurt, its beyond your will, and your expectation. Jangan mengharap benda yang belom pasti. Kalau kecewa, sakitnya belom tentu boleh pulih sekelip mata. Jauh dari orang, bukan maksudnya memilih jalan untuk hidup keseorangan, tapi mengambil masa mengenang balik kesilapan dulu. Bukan untuk diulangi, tapi untuk diambil pengajarannya. Tak semua orang dapat peluang untuk buat silap dan memperbetulkan silapnya. Ramai yang buat silap. Tapi yang memperbetulkannya?

Anggapan.
Sesetengah orang merasakan dengan mengetahui satu bab dalam hidup orang lain menjadikan dia orang yang paling dekat dan paling rapat. Sedangkan hidup manusia bukan cuma satu bab. Beranggapan, memahami dan menghakimi. 3 benda yang sangat berbeza namun manusia sering mengcampur adukan nya. Tak salah untuk merasa dekat, untuk merasa rapat, namun kalau sudah menimbulkan keraguan dan fitnah orang, untuk apa?

Sedar.
Yaaa kadang manusia kurang sedar, termasuk diri ini, yang kurang sedar, mungkin juga belum sedar, apa tujuan hidup diatas bumi. Untuk merasa cinta, kecewa dan meratap? Tuhan tak jadikan manusia untuk berperlakuan selemah itu. Sebaik-baik, semulia-mulia makhluk ciptaaNya hanya wujud untuk mengenang peristiwa duka yang disebabkan manusia lain? Tak semudah itu. Untuk mencintai manusia lain, itu memerlukan satu jiwa yang mencintaiNya. Bukankah dengan mencintaiNya itu menunjukkan hati kita yang tidak kering dengan kasih sayang?
"Abu Huraira reported Allah’s Messenger (may peace be upon him) as saying : There are one hundred (parts of) mercy for Allah and He has sent down out of these one part of mercy upon the jinn and human beings and the insects and it is because of this (one part) that they love one another, show kindness to one another and even the beast treats its young one with affection, and Allah has reserved ninety nine parts of mercy with which He would treat His servants on the Day of Resurrection."

Hadith Sahih Muslim

WORDLESS WEDNESDAY #1.
(sape yang tatau sila google ye? (: )











Kalau semua perkara boleh setel ngan mintak maap, maka takan wujud polis mahkamah semua kt dunia ni. Minta maaf ni tade salahnya. Yang jadi salahnya kalau bende tu dah jadi macam rutin, rutin yang tak ikhlas, rutin yang kadang kadang buat orang pikir 'Oh lek je ah, boleh je buat salah sesuka hati, pasni minta maaf, setel la'. Baik takpayah berdrama sangat lah. Sekali buat salah, dah dah la tu duk ulang salah yang sama. Oh rasa best sebab orang yang memaafkan tu macam sudip kat dapur? Macam bendul? Banyak kali sangat duk langkah si bendul tu, memang tak ah si bendul tu nak tercongok je tanak buat pape. Okay fine. Memang tak buat pape pun. Tapi hati dia cane? Semua orang ada hati kan? Ape perasaan kalau orang lain buat macam tu kat kita? Hah apesal senyap? Nak orang layan kita baik-baik, kita pon layan orang baik-baik la. Kalau orang usik kita sikit pon punye la sentap melatah kemain kan? Dah tu, duk buat orang, reti insaf? Kalau sekali dua kala orang boleh tahan, tapi kalau dah banyak kali? Kucing pon reti kalau tuan dia duk tendang dia hari hari, esok lusa dia blah keluar rumah cari tuan baru. Hmph. Try pikir balik, macam mana hubungan kita dengan Allah nak baik, kalau hubungan kita sesama manusia pon kacau bilau? Peringatan untuk diri sendiri juga. Manusia suka buat taktahu bila benda ada depan mata. Bila benda tu dah hilang, baru nak cari, barulah sedar. Ya, Allah Maha Pengampun, Dia selalu memaafkan hambaNya. Kita manusia. Kena sedar mana kedudukan kita. Tak salah memaafkan semua orang. Memang tak salah. Even setiap malam sebelum kita tidur, kita kene maafkan semua orang. Cuma terkilan, murahnya perkataan minta maaf tu ye?
:)

All the holding on, moving on, and whatsoever on are – actually, they don’t even make a great success pun. I get tired of being someone that I am not. Alhamdulillah, I have no grudges towards anyone. I’ve broke some hearts, so it’s karma, don’t you think? It’s the time when my heart get broken by the others, well, I mean, one person. I rarely think how and what I am when I fallen in love, because the truth is, I don’t let people get in easily into my heart. Seriously, I have no idea why. I've broke some hearts by always saying no whenever they asked me to be theirs. I'm not being choosy pun, tapi haih, idk. But the thing is, I’m ready to forgive that one person who abandoned me, and ignored me, and hurt me, and make me cried all night, because I’m not ready to let that feelings go. Its so hard for me to fall, and I’m just gonna let it flew away? Freaking yes that I’m afraid that I’d get hurt again, tapi kalau pikir balik, you won’t be getting the honey without being stung by the bee, kan? Kene ade precaution, this and that, lah kan? I’m gonna let Him decides my jodoh, He knows better. If both of us were meant to be, so why should I be flashing back all the sadness and simply throw him away? I’m thankful if thing turned out to be that way, and if it isn’t, I’ll be thankful as I and him might deserved better. Who knows right? So people, if you love somebody out there, who obviously hurting you and make you cry, if one day he came back and ask you to be by his side forever, don’t ever think of pulling his legs and twisting him over like what he did before. Accept him for you don’t know what He already plan for you. You love him after all. And obviously, he is loving you too kan kalau he is coming back to you. Its a matter of time. And jodoh. Spread the love. J

Toksah cakap sayang kalau tak sayang. Toksah cakap rindu kalau tak rindu. Toksah cakap cinta kalau tak cinta. Senang cite, toksah cakap pape kalau tak bermaksud pape. Hati orang jangan buat main, bukan hati ayam ni buat goreng makan sedap nasi tambah sepinggan dua. Pekes?
Woke up with severe back pain. They are killing me softly everyday. Every single day. I think its being my routine to just bear with that. Pick up adik(s) after their school sebab ayah kene jumpa somebody tadi. Couldn't get up from the bed, but I have to. Picked them up, bought them lunch, and home. Alas. Aaahhh I forgot. My severe-up-to-almost-fainting-period-pain is back. And eventually buat back pain ni lagi teruk. Alahai. Tapelah. Dugaaaann. I remembered last time I'm this helpless, you were there. With me. Every second. Soothing me. Accompany me. But now, you're so busy, and I have no guts to bother you around acting so spoiled like before. Tapelah.

I'm sweating terribly. Pale. Shaking. And helpless.
My baby SSSO. I know it sucks when you're ignored by the person whose attention is the only thing you want in the world. But my dear, the thing is, people won't appreciate things unless they have lost them. I might not be the right person to give you an advice, but I'm here, always here by your side, during your ups, during your down. Sayang, when something bad happens, you have 3 choices. You can either let it define you, let it destroy you or you can let it strengthen you. You're such a strong woman, you can just dish this over and move on, kan? I have my trust in you. Easier said than done, I know. But B, I've been broken, deep down before. I know what it's like to not be able to smile. You witnessed all that kan b? Bad times make you stronger, good times make you smarter. I have no prefect words, nor good advices, but I want you to know, I'll stay as long as you need me. Ingat kan I cakap, jodoh itu rahsia Allah. We are not going to know either he is the right one for us or not. We shall keep trying and I believe, only an amazing man will be having you by his side. Only an amazing man. :) Forget what hurt you in the past, B, but never forget what it taught you. I akan selalu doakan kebahagiaan you. Allah is by your side. Don't feel alone, even a second. Semoga bahagia sayang. I love you, as always.
terasa.
-_____________________-
Takziah buat anak-anak yatim Hulu Langat. Semoga Allah bersama kalian. InshaAllah.

Al-Fatihah.

Maharaja Lawak - Minggu 8 - Sepah



hahahahhahahahaa ngeng tol. menanges berbahak bahak tgk ni. alahai sepah.
muka saya sangat teruk sekarang. kusam, pucat, pelik, tade selera nak tgk cermin.
-______________________________________________-

perubahan cuaca?
perubahan emosi? rasanya normal je ni.
perubahan umur? masih sweet 17. haha.
perubahan muka? err? please jgn. hehe.
dah tu?
perubahan hati? masih setia kot. eh? hahaha melalut dah lahaii.
The entire universe wears a veil. The whole earth is covered. The sword is kept within its sheath. A pen without its cover will soon dry up. You can't eat an apple without its cover. If you remove the skin of a banana it will turn black. The same goes for women in Islam. They wear Hijab to protect themselves, just like nature does.
Whenever you're alone, remind yourself that Allah has sent everybody away so it's only you and Him.

Breaking Benjamin - Give Me A Sign

I tak faham jugak mcm mana sesetengah orang bleh cakap sayang, rindu padahal sebenarnya tade maksud pape pon. Tak rasa penat ke duk hingaq gitu kat orang? Kalau tak rindu, kalau betul tak sayang, toksah duk hingaq melata macam tu. Buatpe cakap mcm tu kalau sekadar nak isi tempat kosong, sekadar nak menunjuk kt orang yang kita ni caring lah kononnya? Tolonglah jangan cakap tak serupa bikin. Reti cakap, reti bikin, boleh tak?
people take me for granted. :(
The lord said.
You may have someone in your mind. Someone in your heart. Someone in your dreams. Someone in your life, but, I am your someone when you have no one.

People lie and tell you what you want to hear - that's how you end up falling with someone you don't even know. Sometimes, it's hard to predict our own heart. We met lots and maybe countless people everyday. Friends, relatives, neighbours, family and maybe some strangers. In some way, we found that strangers might understand us more than other people around. Maybe we found good strangers. It's great. What if we encountered a bad one?


-LZ

He's the one who always being in my mind, my dreams and my du'a. May Allah bless him whenever he is right now. :)
Alhamdulillah.

Alhamdulillah.

Walaupun kejap je, last journey gave me 1001 keinsafan dan kesedaran. Alhamdulillah. Saya masih lagi nak kesana jika diizinkanNya. Sekarang barulah saya faham, macam mana amannya betapa damainya berada dirumahNya. Alhamdulillah. Yang baik semua dariNya, yang buruk tu dari kelemahan diri saya sendiri. :) Satgi next post saya cite pepanjang ye?


Ohh. Maapkan saya. Saya tinggal fon kt umah and lupa nak off. -_____- Sampai je umah tadi, bateri fon dah nazak. Hahaha. Ada beratus miscalls and texts. Sorryy sangat. I'll hit you semua nanti ye? Rindu sangat walau kejap je tinggal. Taleh imagine satgi saya tinggal dorang lama-lama. Memang lemau lee jadinye. Hehehe. Ohh tadi bukak facebook. Makaii. Banyak nye notifications and inbox messages. -__- Seriously, I takan sempat nak reply semua tonight.

Kalau ada yang bengang risau sakit hati sebab saya tak answer calls and reply texts, maaf sangat. Saya lupa nak mintak tolong orang jawabkan calls apesume tu. Lagipun fon dalam closet, in silent. :I Hehe maaf ye? InshaAllah saya akan jawab semuanya pasni. Maaf lagi sekali.

Akhir kata, (awat jadi skema nerd camni neh?! Hehe), terima kasih pada yang prihatin. Saya sumpah rindu semua orang. Sangat. Sangat. Till then, sweethearts. :)
bertemuNya.


InshaAllah.






Jaga diri semua, assalamualaikum. :*
Judging a person does not define who they are.
It defines who you are.

people say hate is a strong word, but so is love and people throw that around like its nothing.

Love Song - Tesla *LYRICS*



Intro dia best. :)





BWAHAHAHAHAHAHAHA.
*guling guling guling.
Please, say it only if you meant it.
Peeenatnya harini. Pagi pagi lagi I dah stat enjin kete pi husm amek ubat, pastu pi hpp. Haih. Dah bertahun dah, maseh juga bergantung ngan ubat. Tapelah. Hehe. Pastu harini sgt panas, I pakai mcm selekeh ya amat tapi kesah plak I kan. Hehe. Pastuu. Oh, pi kbmall. I lapaar nak makan. Tapi forever alone ahaha sedih boleh tahanla. Tapi I suka jalan sensorang, tade orang nak kesah bape kali I pi toilet, bape kali I keluar masuk shop yang sama. I masuk popular, tmpt wajib setiap kali pi kbmall. I baca satu buku pasal tony fernandes. Hee ingat nak beli bawak balik, tapi pikir pikir balik, dah banyak buku kat rumah. -___- Hahaa. Saya adalah pembaca buku yang tegar ya tuan puan sekalian. Ngee. Oh pastu nak belikan buku yang Jangan Bersedih tu tuk mimie tp text tanya dia, Bb I tu dah ada buku tu so tapelah. Esok lusa, I nak cari lagi buku untuk B. :* Merayau merayauuu pastu I penat. Huh, sekarang jalan 2, 3 meter pon penat tak larat dah. Duduk sat, tunggu su mai ngan anak sedara dia, husna. Comel sangat! Hehe pi mcd. Tunggu ayu sat pastu shopping shopping pi kelapa. Ngee balik rumah I dah lembik penat. I rindu zainab. Dia takboleh keluar. Sobs. Malam ni kene edit gambarsss. :)
A friend. What does friend means if you were only there during your breaking point? I don't get it why would a friend forget a friend just like that. Blaming others after a while and pulling off. I don't get it. A friend is a someone who can tolerate and have the guts to sacrifice, isn't it? I don't get it why a friend can't even say hi or even drop by to ask how are you in a such a long period. I really don't get when you gotta have to stick to your ego in friendship. I'm bloody don't get it, how easy it is for a friend to just forget about one another. Your tears won't buy me this time. Stop your drama, Drama-Queen. We are soooo out of the roll.

Hm. But it's okay with me, really. I don't mind saying sorry all the times. Even when it's not my fault. I have to say it first so that we won't get apart. I get it. It's okay with me suckling by the corner wall, sobbing and crying. It's really okay with me holding all the frustration and disappointment all by myself. As long as you are happy, I'm happy too.

Call me a stupid rotten girl, but I'm pretty devoted in friendship. Hurt me, blame me, I'm not going anywhere. This friendship had gone so far for me to let it down.
The Muslim's 15 Rules For Life

1. Start off each day with thanking Allah for waking up in a good shape.
2. Put Allah first in your life.
3. If someone says something mean to you, just shrug it off and dismiss it in a friendly, laidback manner and pray that Allah shall forgive them.
4. When you get angry, remember Allah, and how short and worthless life is to waste in being angry.
5. When you're happy, try to share your happiness with others. Thank Allah for that and pray to make it continuation.
6. Do something extra of goodness once in a while, like feeding a poor person or caressing an orphan's head.
7. Spend some time thinking of Allah's amazing creation.
8. Find the righteous ways to express yourself and if you think that what you are about to say shall cause no benefit, maintain silence (this is tough!)
9. Every now and then, give yourself a break. Play sports, give time to your family, friends, but always remember Allah and watch that He is watching you.
10. Pray for blessing to come to your our enemies, and pray to Allah to guide them to the right path.
11. Hug your parents. Kiss their hands and heads and always obey but stop at Allah's orders.
12. Smile to everyone. For you smile makes a big difference to then and you are rewarded.
13. Forgive, forget, and smile.
14. Don't let popularity go to your head, for it never lasts and you may lose from it mora than gain.
15. Never look down on anybody, for they may be better than you in Allah's eyes.